Nieuws

 

Laatste Buren bij Kaarslicht

De zestiende editie van Buren bij Kaarslicht op zaterdag 15 december wordt de laatste van het sfeervolle, romantisch gekleurde evenement. Zoals alle voorgaande jaren is de stad Buren die avond feestelijk verlicht met alleen maar kaarsen en treden koren, harmonieorkesten en solisten op in het historische centrum.

 

"Buren bij Kaarslicht gaat ten onder aan zijn eigen succes", verklaart voorzitter Jan de Morée. ,,Wij vinden dat triest en jammer en hebben alles geprobeerd om Buren bij Kaarslicht overeind te houden.

"Het probleem om de inmiddels vele duizenden bezoekers hun auto buiten de stad te laten parkeren, kunnen wij niet oplossen. Dat is kostbaar, omdat je daar professionele hulp bij nodig hebt. Geld daarvoor heeft de stichting Buren bij Kaarslicht niet."

Buren bij Kaarslicht zal niet als de spreekwoordelijke nachtkaars uitgaan. Voorzitter De Morée: "We zullen er een mooie afsluiting van maken. Als op 15 december om negen uur ’s avonds de kaarsen worden gedoofd, vestigen we nog één keer alle aandacht op Buren bij Kaarslicht!"

   


 

November 2016:

Uit volle borst meezingen

Een vrolijke noot, lekker gezellig, een beetje up-tempo. De Kerstkaraokeman brengt de lichte toets naar Buren bij Kaarslicht.

Aan de Achterbonenburg zit Melvin Könings uit Meteren achter zijn elektrische piano. Op zijn repertoire ongeveer dertig internationaal vermaarde kerstliederen. ,,De Kerstkaraokeman speelt ook kerstliedjes op verzoek. ,,Roept iemand om White Christmas, dan zingen we dat. Ik kan het klassiek spelen of jazzy, zoals een blues of in up-tempo. Het publiek mag gezellig uit volle borst meezingen. 

Download hier de teksten van de liedjes van de Kerstkaraokeman

 


 

BurenToenTheater speelt sfeerimpressie van de nieuwe voorstelling

Tijdens Buren bij Kaarslicht verzorgt BurenToenTheater een sfeerimpressie van de nieuwe voorstelling “Hier verder alles goed”.

In september 2016 brengt een groep van ruim 100 volwassenen en kinderen een theaterproductie die teruggaat naar de jaren ’50 in Buren. Een bijzondere tijd waarin jonge mannen uit de Betuwe werden ingezet als soldaat in Nederlands Indië. De aanwezigheid en terugkomst van één van die jonge jongens neemt een belangrijke plaats in binnen de samenleving van het Buren in die tijd. Een deel van de spelersgroep brengt een aantal liedjes uit de nieuwe productie. Zij doen dat tussen 19.00 en 21.00 uur, hoe toepasselijk ook, in de molen Prins van Oranje omdat die een belangrijke plaats zal innemen in het decor van “Hier verder alles goed”. 

Wil je meer weten over BurenToenTheater: www.burentoentheater.nl

 


 

 

Theater tijdens Buren bij Kaarslicht

Theater Juf Sandra van Wijk uit Culemborg speelt een voorstelling tijdens Buren bij Kaarslicht op 19 december!

Zie ook www.theaterjuf.nl

10372926_954527724574757_4226225524769819349_o.jpg 


 

Buren van toen en nu in beeld

Kom op 19 december zeker even kijken bij de 'gluurbioscoop' in de Rodeheldenstraat nummer 20.

De geschiedenis van het antieke vestingstadje Buren wordt geprojecteerd met oude prenten en foto's, compleet met geluidsfragmenten.

 

 


 

Drijvend kaarslicht!

‘Strand&Kaarslicht’ makers van windlichten van paraffine waarin natuurlijke materialen zijn verwerkt, zal de entree bij de brug over de Korne verzorgen tijdens Buren bij Kaarslicht. 

Kom dit drijvende lichtornament zeker even bewonderen op 19 december!  

Parkeren tijdens Buren bij Kaarslicht

De binnenstad van Buren is van 17.00 uur tot 22.00 uur afgesloten voor auto’s en is het verboden te parkeren in alle straten en pleinen, zoals het Jodenkerkplein, het parkeerterrein aan de Kornewal bij het terras van restaurant De Prins en het Kerkplein. Het parkeerverbod is ook van kracht voor de Buitenhuizenpoort en de Buitenbuurt. Wel kan worden geparkeerd op het parkeerterrein naast de BusinessSchool aan de Molenwal, en op diverse locaties buiten de stad. De afsluiting van de stad is bij de Pannekoekenbakker en voor de brug aan de Peperstraat. 

De politie zal zich actief bezighouden met het handhaven van het parkeerverbod. Ook is er een wegsleepregeling van kracht.

Wij hopen op uw medewerking om ons binnenstadje autovrij te houden. Geen auto’s in de straten draagt bij aan de unieke sfeer en, nog belangrijker, het is noodzakelijk voor de veiligheid van de bezoekers. De straatverlichting is immers uit en er is alleen verlichting door de kaarsen of gloeikorven. 

Voor bezoekers met een lichamelijk beperking zijn er parkeerplaatsen beschikbaar. Onze verkeersregelaars wijzen u graag de weg naar uw parkeerplaats.